2008. június 20., péntek

vizsgaidőszakos reggeli

Három evőkanál zabpehely, négy evőkanál puffasztott, mézes búza, pár csíkokra vágott aszalt sárgabarack, egy evőkanál aszalt áfonya, két szelet friss körte, pár szem málna.


Ennyi kell a boldogsághoz. És egy kis tej.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt én is nagyon szeretem!

Emlékszem srác koromban (na azért nem volt az olyan rég :) még sóvárogva néztem a prohéten meg az ertéelen a német reklámokban az ilyen aszalt gyümölcsös gabonapelyhet, de nálunk csak simát, csokisat meg cukrosat (Frosties) lehetett kapni.

Nekem manapság ez így a vacsorám szokott lenni, csak én lusta vagyok és mindezt készre csomagolva veszem dobozban(pl Nestlé Fitness & Fruits). Friss gyümivel biztos finomabb. :)

starfi írta...

főleg bogyós gyümölcsökkel:)

egyébként a dm-ben lehet kapni tönkölybúzás ropogós müzlit, én azért vagyok oda.

és Frosties-ért:) gyerekkorom egyik kedvenc kajája volt.

Névtelen írta...

Nekem az a gondom ezekkel a cuccokkal, főleg a müzlivel, hogy hamvas bőrömnek nem tesznek jót az olajos magvas dolgok, így nagyon meg kell néznem mit raknak bele. :(

Egyébként jó bele a szárított déligyümölcs is - ettem már olyan "pelyhet", amit minden fajta egzotikus cuccal raktak tele és egyáltalán nem volt rossz, de a mezei szárított (aszalt?) banán standard fícsör.

Na mindegy, azt hiszem a gabonapelyhek témakörét kiveséztük. Végre volt egy olyan "recepted", amit én is meg tudok "főzni". ;)

miniMálna írta...

lovestoned, a banánchipsre gondolsz? az fiiinom! :)
Starfi a tigrises Kellog's Frosties az én gyerekkoromnak is a kedvenc kajája volt e témakörben, sőt még a mai napig is mindig lapul 1 dobozzal itthon, intersparban kapható. Sokáig viszont sehol sem láttam egy darabig, jó, h megint van. De mostanság inkább a zabpehely fogy, mert tudom, h az egészségesebb. És joghurttal nem próbáltad még?

starfi írta...

lovestoned, én spec azért szeretem az aszalt gyümölcsöket benne, mert lényegében azok édesítik a müzlit. én is szeretem a banánchips-t, svédországból hoztam egyszer egy kilós zacsekkal:D a kecskesajtos-rukolás-szőlős salátát megcsináltad?

starfi írta...

minimálna, igenigen, múltkor láttam tecsóban is, tök megörültem neki. viszont úgy emlékszem, régebben olcsóbb volt:S

joghurttal annyira nem szeretem (csak natúrral), inkább helyette kefirrel. anyu etet mindig így öcsköst meg engem, svéd szokás:) mondjuk öcsi kap hozzá gyümölcsös joghurtot is, én meg mézet. :)

Névtelen írta...

Én is azt szeretem, hogy finom édes lesz tőle a pehely! :)
Én nem ismerem ezt a banánchipseset amiről beszéltek, viszont van olyan szárított/aszalt gyümölcsös amiben banándarabkák is vannak. 3 fajtát veszek a Tescoban, hogy ne unjam meg (Nestlé, akkor van egy "Miss Fitt" vagy mifene, meg még valami...), no meg persze a Frostiest. ;)

Ejj, hogy emlékszik valaki, hogy gerjedtem arra a salátára! :))

Nos, kb 2 hét múlva költözöm és 3-4 hét múlva meglesz a konyhám. A legjobb barátnőmmel már meg is beszéltük, hogy a Te egyik recepteddel avatjuk fel a konyhát - bár egyelőre a múltkori citromos-májas költeményed a befutó, mert mindketten imádjuk a májat. ;)

starfi írta...

ez a banánchips keményebb, mint egy almachips pl, vastagabb is.

hú, ez ám a megtisztelés!:) majd szólj, hogy sikerült (a máj). én azóta is vágyom újabb adagra.

miniMálna írta...

starfi, anyud svéd vagy élt ott egy darabig? és egészen véletlenül nem WMF kanalad van?

lovestoned! a banánchips ala natur, nem müzliben van. a Kalifa gyártja, csakúgy mint a többi szárított gyümölcsöt. Felszeletelt, édes, szerintem mézzel van bevonva, és jó ropogós. egyszer próbáld ki! én jobban szeretem, mint az igazi banánt!

starfi írta...

aham, kinn éltek öcskössel egy jó ideig. és de, olyan kanalam van:) hogy ki tetszett szúrni:D

miniMálna írta...

persze, mert nekem is ilyenem van :) és olyan szépen fénylik, összetéveszthetetlen egy közönséges kanálhoz képest!