2008. március 17., hétfő

paradicsomos tétta

Kissé elmaradtam mostanában a megfőzött/megsütött ételek posztolásával, úgyhogy most megpróbálok párat feltenni, talán mindet. Nem köntörfalaznék, vágjunk bele:

Paradicsomos-gombás-szalonnás spagetti


100 g császárszalonna
250 g gomba (pl. csiperke)
250 g paradicsom
olívaolaj
spagettitészta
frissen őrölt bors
friss bazsalikom


A kockákra vágott szalonnát közepes lángon megpirítom. Ezalatt elegendő zsiradékot is enged. Beleteszem az apróra vágott paradicsomot, levével együtt. Bő tíz percig párolom, majd hozzáadom a négy felé vágott gombát, összeforgatom. Lefedve pár percig párolom, majd ízesítem. Hozzáadom a friss bazsalikomot is, keverek rajta még egyet és leveszem a tűzről. Sós vízben kifőzöm a spagettit (de a közepén kicsit nyers marad), és hozzákeverem a szószhoz, majd tálaláskor meglocsolom egy kis olívaolajjal.


A szószhoz elvileg terveztem rakni egy kis paradicsom pürét is (tekintettel a március elején kapható vízízű paradicsomokra), de meglepően ízletes és érett egyedeket kaptam az egyik Plus áruházban. Így erre nem volt szükség:) Az étel egyébként nyáron az igazi. Friss, nyári nap érlelte paradicsommal és intenzív illatú, hatalmas és sötétzöld levelű bazsalikommal, hát már várom a nyarat.

Nincsenek megjegyzések: